De Amsterdamsche School is eigenlijk 1 grote plus-klas, waarbij we voor elke leerling puzzelen aan het onderwijspakket totdat het op maat is. Dus juist voor de hoogbegaafde leerlingen bieden wij een zeer aantrekkelijke leeromgeving waar we het tempo van leren aanpassen aan de leerling. Niet One-Day-A-Week maar wel Five-Days-A-Week school!

In ons schoolbeleid is zeer expliciet uitgewerkt dat wij een veilige leeromgeving willen bieden. Voor hoogbegaafden betekent dat, dat we in de begeleiding veel aandacht geven aan verwachtingen en ambities. Hoogbegaafden lopen er vaak tegen aan dat ze niet op hun eigen tempo kunnen werken, maar ook dat iedereen altijd verwacht dat alles wel vanzelf zal gaan. En dat is lang niet altijd zo.