Het is lente! Een mooi moment om de bezem door uw huis te halen. Begin aan een fikse voorjaarsschoonmaak en haal al uw keukenkastjes leeg. Ongetwijfeld liggen er etenswaren die zo in de prullenbak zouden verdwijnen. Niet doen! Leg alleen het eten terug dat u echt nodig heeft en doneer al het overbodige houdbare voedsel aan de voedselbank. Kortom: creëer ruimte in uw huis en bezorg de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank ook een goede lente!

Er zijn steeds meer mensen die in armoede leven en bij de Voedselbank aankloppen voor tijdelijke voedselhulp. De Voedselbank in Amsterdam heeft te weinig voedsel in voorraad en is dringend op zoek naar basisproducten als rijst, pasta, aardappelpuree, conserven en andere houdbare producten.

De Amsterdamsche School heeft de oproep van de Voedselbank voor het 2e jaar op rij ter harte genomen en heeft afgelopen week in  het kader van de Maatschappelijke Stage een voedselinzameling gehouden in de Jordaan in Amsterdam. De Maatschappelijke Stage als instituut is inmiddels door het kabinet van tafel bezuinigd als verplicht onderdeel van het onderwijsprogramma, maar De Amsterdamsche School heeft besloten om hier desalniettemin mee door te gaan. De maatschappelijke relevantie is groot en voor onze leerlingen is een bezoek  aan de Voedselbank  een zeer leerzame ervaring.

De leerlingen hebben op maandag 27 mei een rondleiding gekregen door de magazijnen van de Voedselbank. Daarna hebben ze flyers uitgedeeld in de Jordaan. Woensdag 29 mei zijn alle leerlingen in groepjes met winkelwagens door de Jordaan rondgegaan en hebben inzameling gehouden. Uiteindelijk zijn die dag zo’n 18 veilingkratten opgehaald. Mensen die niet thuis waren, konden ook spullen afgeven bij cafe Thijssen of cafe De Blauwe Pan. Daar is donderdag ook nog een flinke hoeveelheid  afgehaald en naar de Voedselbank gebracht.