Afgelopen vrijdag werden wij verrast door een grote verzameling informatieborden bij ons voor de deur. In verband met de aanstaande troonswisseling op 30 april is de gemeente Amsterdam van plan om de gehele Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat leeg te ruimen van losse objecten. Dat wil zeggen dat er volgende week de hele week (!) geen fietsen of scooters voor school geparkeerd kunnen worden. Dit gaat voor een groot deel van de leerlingen en docenten helaas voor ongemak zorgen. Er staat geen einddatum genoemd, maar het zal waarschijnlijk gelden tot 1 mei.
 
Wij hebben een poging gedaan om hierover de dienstdoend ambtenaar te bereiken voor een toelichting op dit overdadige beleid, maar deze is tot op heden niet bereikbaar.
 
Dus voor diegenen die met fiets en/of scooter naar school komen: vanaf maandag 22 april kan je niet parkeren op de Nieuwezijds Voorburgwal of op de Spuistraat. Je kan wellicht uitwijken naar het Singel of de Herengracht. Eventueel de betaalde stalling bij CS, maar hou er ook rekening mee dat deze ivm deze maatregel waarschijnlijk snel vol zal zijn. Er kunnen geen fietsen/scooters in het schoolpand worden gestald, ivm brandveiligheid.