De Amsterdamsche School is een kleinschalige particuliere school voor voortgezet onderwijs. Opgericht in 1985 en in 1986 erkend door het Ministerie van Onderwijs, bestaat De Amsterdamsche School in 2016 30 jaar. Wij bieden hoogwaardig examenonderwijs - vmbo-tl, havo en vwo - in een kleine, betrokken omgeving.

Kleine klassen van gemiddeld 6 leerlingen, een intensief mentoraat, schoolbrede studiebegeleiding en grote betrokkenheid van de docenten zijn de ingredienten voor ons succes.

Wij onderscheiden ons ten opzichte van alle andere scholen in de regio door 1) extra lestijd, 2) 1-op-1 begeleiding en 3) vaardighedentraining

Op 20 juli 2016 hebben De Amsterdamsche School en Winford bekend gemaakt dat zij gaan samenwerken in Amsterdam.  Lees hier het persbericht: persbericht_Winford_DAS_juli2016. Binnen de samenwerking met Winford blijft De Amsterdamsche School een zelfstandige opleiding voor de Staatsexamens bieden.

Versneld examen doen?
Havo diploma gehaald en nu versneld vwo er achter aan? Of na het vmbo-t in één jaar je havo afronden? Geen probleem, u kunt bij ons terecht voor volledige examentrajecten vmbo-t, havo of vwo. Zowel versnelde opleiding (2 jaar in 1) of op regulier tempo. Kom bij ons langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Gezakt?
Wij bieden ook de mogelijkheid om deelcertificaten te doen. Leerlingen die zijn gezakt voor hun examen hoeven dan niet het hele examenpakket opnieuw te doen, maar alleen  de vakken die voor de examenreglementen onvoldoende waren. Informeer naar de mogelijkheden. Gezien de complexe regels over de nieuwe slaag-zak regelingen die stapsgewijs worden ingevoerd, raden wij het aan om uw situatie in een persoonlijk gesprek te komen bespreken.

Blijven zitten?
Leerlingen die binnen het regulier onderwijs zijn blijven zitten, kunnen soms - onder voorwaarden -  bij De Amsterdamsche School toch over naar een volgend leerjaar. Onze kleinschaligheid en grote betrokkenheid bieden de mogelijkheid om de wat zwakkere leerlingen intensief te begeleiden. Hierdoor gaan vertrekkende scholen vaak akkoord met plaatsing van een leerling op het overgangsniveau.

Zorgeloos naar school
Wilt u geen zorgen over de schoolcarrière van uw kind? Wilt u erop kunnen vertrouwen dat het onderwijs dat hij/zij krijgt altijd op topniveau is, dat eventuele problemen meteen worden opgepakt, dat er ook naar het verhaal van de leerling wordt geluisterd en dat u intensief geïnformeerd wordt over de ontwikkeling van uw kind? Kies dan voor De Amsterdamsche School. Dan krijgt u dat er allemaal bij.

Dus
Bent u op zoek naar een echt goede school? Wilt u veel aandacht en betrokkenheid voor uw zoon of dochter? Bel 020-6254690 voor het maken van een afspraak of een brochure.