Goed onderwijs

De Amsterdamsche School biedt veel en goed onderwijs. Dat doen wij door onderwijs op maat te geven. Onze klassen zijn klein, zo is er genoeg ruimte om een kind individuele aandacht te geven. Er wordt meer uit de lessen gehaald, simpelweg omdat er meer tijd is. Dat zorgt voor betere resultaten.

Onze docenten hebben hart voor de leerling. Zij zijn niet alleen goed in hun vak, ze zijn ook gedreven, inspirerend, oplossingsgericht en betrokken. En wanneer nodig ook streng. Wij vinden het belangrijk dat een kind zijn of haar verhaal kwijt kan, dat het niet het gevoel heeft onrechtvaardig behandeld te worden. En deze betrokkenheid houdt niet op na de les; ook buiten de klas kan een leerling rekenen op goede begeleiding.

Wij vinden het belangrijk dat een leerling leert relativeren en doorzetten: sommige klusjes zijn misschien niet leuk, maar moeten wel worden gedaan om verder te komen. Als zo’n horde is genomen, is veel wijsheid gewonnen.

Als school vinden wij het van belang dat een leerling met een diploma op zak de wijde wereld in gaat. Daarnaast hechten wij waarde aan persoonlijke groei. Kennis is belangrijk, maar het is ook ons streven dat uw kind zich sociaal-emotioneel, creatief en fysiek ontwikkelt. Intellectuele en persoonlijke groei zorgen er voor dat de leerling stevig in de maatschappij komt te staan.

Persoonlijke benadering

Omdat wij een kleine organisatie zijn, kunnen wij roosters en onderwijsprogramma’s op maat aanbieden. Wij zien het verschil tussen onze leerlingen en doen daar ook iets mee. We bekijken ieder kind individueel en passen daar ons onderwijs op aan en dat werpt zijn vruchten af.

Verschillen in leerlingen zijn er in allerlei soorten en maten. Het ene kind heeft dyslexie, het andere faalangst of onvoldoende studievaardigheden. Een leerling kan op de vorige school gepest zijn, of een kind heeft een ouder verloren. Voor al deze kinderen bieden wij een veilige plek waar groei wel (weer) mogelijk is. Leerproblematiek is onze specialiteit.

Een leerling kan natuurlijk ook bij ons terecht zonder dat het een ‘leerprobleem’ heeft. Voor bijvoorbeeld topsporters bieden wij ook onderwijs op maat. Ook hoogbegaafde kinderen vinden bij ons een plek. Juist voor alle ouders die bewust voor beter onderwijs kiezen, staan onze deuren altijd open.

Veiligheid

Leerlingen dienen respectvol met elkaar, met hun docenten en met zichzelf om te gaan. Iedereen moet zich bij ons op school veilig voelen. Het verhaal van uw kind wordt altijd gehoord. Op De Amsterdamsche School heerst een goede, informele sfeer en wij vinden het van groot belang dat uw kind met plezier naar school gaat. Dit is niet alleen voor de sociale ontwikkeling van uw kind goed, maar ook voor zijn of haar cijfers. Betrokkenheid van iedereen is ons uitgangspunt. Dat geldt dus voor de leerkrachten, voor leerlingen en natuurlijk ook voor u als ouder.